Twitter

Over Loes

Mijn naam is Loes Coehorst. Momenteel ben ik werkzaam in het basisonderwijs waar ik in verschillende groepen gewerkt heb. Steeds vaker worden gedragsproblemen bij kinderen gesignaleerd. Voor zowel leerkrachten, ouders, maar vooral voor het kind zelf brengt dit de nodige problemen met zich mee. Dit heeft mij er toe bewogen de opleiding tot gedragspecialist te volgen. Eenmaal afgestudeerd, blijkt dat er vanuit verschillende invalshoeken veel vraag is naar mensen die gericht aan de slag kunnen met kinderen met verschillende gedragsproblematieke. Met name het ‘aan de slag gaan’ blijkt in de praktijk moeilijk. Voor mij was dit aanleiding om hierop in te haken. Niet alleen de behandeling van kinderen met gedragsproblemen maar ook het geven van sociale vaardigheidstrainingen is onderdeel van mijn aanbod. Onder de noemer gedragsdeskundige ga ik te werk met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 16 jaar. Kinderen met gedragstoornissen en gedragsproblematieke, sociaal-emotionele problemen (rouwverwerking) en kinderen die sociaal vaardiger willen worden kunnen gebruik maken van mijn aanbod.

Ook scholen en ouders kunnen van mijn kwaliteiten gebruik maken. Door veel ervaring binnen het basisonderwijs, weet ik wat er op de werkvloer afspeelt. Door leerkrachten te coachen bij de omgang van kinderen met gedragsproblemen, ontstaat er rust binnen een groep. Uiteindelijk doel is gedragsverandering bij de leerling (en) en/of leerkracht (en).

Groot onderdeel van mijn consulten is de gedachtegang van het oplossingsgericht denken,( Insoo Kim Berg). Door uit te gaan van de sterktes van de cliënt, komen tot de juiste oplossingen vormt de basis in de behandelingen.